Gode råd ved køresyge

Se hvad du selv kan gøre for at forebygge

Gode råd ved køresyge

Kør ikke på tom mave

Sørg for ikke at fylde maven med for meget mad inden turen. Du skal ikke være overmæt, men maven skal heller ikke være helt tom.

Sørg for at have et godt udsyn

Placer dig selv eller dit barn et sted med godt udsyn. Det kan hjælpe at kigge ud på horisonten. Hvis barnet er for lille til at sidde på forsædet, kan det være en fordel med et barnesæde, der er højt nok til, at barnet kan kigge ud af vinduet. Undgå at tegne, læse eller kigge ned i iPad'en.

Husk væske

Husk at få nok væske i form af vand.

Forebyg med medicin

Selvom disse gode råd ikke er en garanti for at slippe helt af med køresygen, kan det måske være med til at lindre symptomerne og gøre turen mere udholdelig for dig selv eller dit barn. Du kan også forebygge køresyge med f.eks. Gotur. Snak med din læge, hvis du er i tvivl.
Frisk luft kan hjælpe
Frisk og kølig luft kan lindre symptomerne på køresyge. Åben vinduet så vidt det er muligt, eller hold nogle pauser undervejs for at trække frisk luft.
Undgå stærke lugte
Undgå stærke lugte, der kan være med til at gøre køresygen værre. Det betyder, at du skal vente med at pakke stærkt lugtende fødevarer ud. Hav i stedet en pakke kiks klar, hvis sulten melder sig.
Søvn kan hjælpe
Hvis det er muligt, er det allerbedste at ligge ned. Men husk altid at følge de gældende færdselsregler og gå aldrig på kompromis med sikkerheden. Prøv at tage en lur. Kan du eller dit barn sove fra ubehaget, bliver turen meget nemmere. Vil dit barn ikke sove, kan du prøve at aflede barnets opmærksomhed. Leg nogle lege, sæt barnets yndlingsmusik på eller snak om nogle af de ting, I passerer på vejen.
Cookies på Degule.dk
Websitet anvender cookies til bl.a. at indsamle statistik over trafikken på sitet, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at bruge sitet accepterer du dette.    Læs mere
Luk