Gode råd ved allergi

Se hvordan du selv kan forbygge og lindre

Gode råd ved allergi

Følg med i pollenvarslerne

Astma og allergiforbundet har daglige pollenvarsler i pollensæsonen. Varslerne finder du i forskellige medier som aviser, TV, radio og på internettet, f.eks. på DMI eller Astma-Allergi Danmark. Du kan også downloade app’en ”Dagens Pollental” fra din app-store.

Prøv med medicin

Du kan også gå til kamp mod allergien med medicin – men følg altid apotekets eller lægens anvisning. Og start i tide, før symptomerne bliver for kraftige. Vialerg® fra Orifarm er fx et håndkøbslægemiddel mod allergi. Det indeholder et antihistamin og anvendes mod overfølsomshedsreaktioner, især høfeber og nældefeber. I pollensæsonen bør du tage din medicin regelmæssigt og forebyggende, også selvom du på enkelte dage kun mærker få eller slet ingen symptomer.

Følg apotekets/lægens anbefaling

Hvilken medicinsk behandling, der passer bedst til dig, afhænger af symptomerne – og hvordan du reagerer på et allergiprodukt. Derfor kan det være nødvendigt, at prøve sig frem blandt forskellige produkter for at finde det rigtige. Søg altid råd og vejledning hos din læge eller på apoteket, hvis du er i tvivl.

Brug solbriller – gerne tætsiddende

Når du er udenfor i pollensæsonen, kan solbriller til en vis grad forhindre pollen i øjnene.

Undgå udendørs motion midt på dagen

Midt på dagen er pollentallet højest – derfor er det bedst at undgå eller begrænse motionen her.

Luft ud

Sørg for at lufte ud for at få et godt indeklima. Men gør det helst tidlig morgen og sen aften, hvor der er færrest pollen i luften.
Lad pollen blive udenfor
Undgå at plukke og tage de mest allergifremkaldende blomster og grene med ind på stuebordet.
Undlad at tørre vasketøj udendørs
Pollen kan sætte sig i tøjet, så undlad at tørre vasketøjet udenfor, selvom det dufter dejligt.
Skyl håret
Der kan sidde meget pollen i håret, (i skægget), og på huden. Specielt hvis du har tilbragt meget tid udenfor i løbet af dagen. Så tag evt. et brusebad inden sengetid for at skylle pollen væk.
Skyl øjne og næse
Høfeber kan ofte genere øjne og næse. Det kan være en hjælp at skylle med en salt. Til næsen kan du f.eks. bruge Klaricare Sinomarin – i kombination med medicinsk behandling af høfeber.
Skyl trampolinen
Pollenpartiklerne samler sig på større overflader. Skyl derfor trampolinen for pollen, inden du eller dit barn skal ud at hoppe.
Pas på pollen i pelsen
Katte, hunde og andre pelsdyr samler let pollen i pelsen. Derfor er det en god ide at give dit husdyr et bad.
Lad andre slå græsset
Hvis du er allergisk over for græs, er det ikke kun pollen, der er et problem. Saften fra græs kan også give dig symptomer, fx når du slår græsplænen. Så bed andre om at slå græsset for dig.
Cookies på Degule.dk
Websitet anvender cookies til bl.a. at indsamle statistik over trafikken på sitet, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Ved at bruge sitet accepterer du dette.    Læs mere
Luk